Съобщението на САЩ за намерението им да прехвърлят американски танкове Ейбрамс в

...
Съобщението на САЩ за намерението им да прехвърлят американски танкове Ейбрамс в
Коментари Харесай

Вашингтон пост: Съобщението за доставките на Ейбрамс в Киев беше прикритие за изпращането на немски танкове

Съобщението на Съединени американски щати за желанието им да прехвърлят американски танкове " Ейбрамс " в Украйна беше резултат от компромис сред Вашингтон и Берлин и в действителност прикритие, позволяващо на Федерална Република Германия неотложно да стартира доставки на немски танкове " Леопард 2 " в Киев, като изпращането на американски бронирани машини до Украйна е планувано за по-късна дата. Това пояснение на последните съглашения сред Вашингтон и Берлин дава в събота, оповестява ТАСС.
По информация на изданието, което се базира се на диалози с повече от десет настоящи и някогашни публични лица, както и лица, осведомени с полемиките, Вашингтон и Берлин дълго време не са съумели да реализират компромис по въпроса за изпращането на танкове в Киев. Съединените щати желаеха от Федерална Република Германия прехвърлянето на произведени в Германия танкове " Леопард 2 ", налични както в самата Германия, по този начин и в арсеналите на други съдружници на Съединени американски щати, които също се нуждаеха от позволение от Берлин, с цел да ги реекспортират.

Вашингтон желае танковете немско произвеждане да бъдат трансферирани в Киев, защото Пентагонът счита, че ще бъде по-лесно за украинските военни да се научат да ги употребяват заради по-голямата елементарност на структурата спрямо американските танкове " Ейбрамс ". Беше маркирано, че за тях има задоволителен брой аварийни елементи. Като цяло, съгласно вестника, Федерална Република Германия и други страни в този момент имат в арсенала си към 2000 такива танка.
Берлин обаче настояваше изпращането на " Леопард 2 " да бъде обвързвано с прехвърлянето на американски  " Ейбрамс " в Киев. Според изданието немският канцлер Олаф Шолц е бил угрижен за евентуални ответни дейности от Москва, в случай че Берлин предприеме тази стъпка едностранно. Освен това той не желае Федерална Република Германия да се възприема като директен участник в спора.
Опасенията на Вашингтон

Вашингтон обаче не бързаше да се съгласи да изпрати танкове " Ейбрамс ". Според чиновник на Пентагона, поискал анонимност, министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин счита, че би било „ невероятно “ за украинците да употребяват и поддържат тези танкове в кратковременен проект, защото те са прекомерно комплицирани и работата с тях изисква дълготрайно образование.
По думите на различен представител на американското военно министерство, защото тези танкове са оборудвани със секретни бронирани детайли, в това число обеднен уран като стандарт в американската войска, имало опасения, че тези технологии могат да попаднат в ръцете на Москва. В тази връзка Пентагонът до последно се съпротивляваше на концепцията за изпращане на " Ейбрамс " в Украйна.
Компромис
По информация на изданието излаз от задънената улица е намерил държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен. Той предположил Вашингтон да обещае да изпрати американски танкове " Ейбрамс " в Украйна, само че не тъкмо в този момент, а по-късно - като част от " дълготрайните " потребности на Киев за идващите години. Това щяло даде време на Пентагона да образова украинската войска, като по този метод ще отстрани главното несъгласие на Остин. Същевременно самото известие на Вашингтон за желанието му да достави американски танкове на Киев ще даде на Берлин нужното „ прикритие “ да стартира доставките на своите танкове „ Леопард “ за Киев още в този момент. Според издането точно този компромисен вид предложил Блинкен на президента Джо Байдън след следващия си разговор с немския канцлер, по време на който Шолц продължил да упорства за изпращане на американски танкове.
Съобщение за изпращане на танкове
На 25 януари американските управляващи оповестиха желанието си да трансферират 31 танка " M1 Ейбрамс " в Киев. На собствен ред немското държавно управление удостовери, че ще изпрати на Украйна 14 танка " Леопард 2 " от запасите на немските въоръжени сили и ще издаде позволения за реекспорт на други страни. Министърът на защитата на Германия Борис Писториус съобщи, че танковете " Леопард 2 " ще бъдат изпратени в Украйна до края на март. На 25 януари военните ведомства на Норвегия и Словакия оповестиха желанието си да трансферират танкове на Киев, а по-рано управляващите на Англия, Полша и Франция също оповестиха решението да дават танкове на Украйна.
Както акцентира Джон Кърби, координатор по стратегически връзки в Съвета за национална сигурност на Белия дом, немските танкове " Леопард " ще дойдат в Украйна за много малко време, до момента в който доставката на американските " Ейбрамс "  „ ще отнеме доста повече месеци “.
Заместник-говорителят на Пентагона Сабрина Синг сподели, че Съединени американски щати не разполагат с допълните танкове с " Ейбрамс " нужната трансформация M1A2, с цел да ги изпратят в Украйна и те ще би трябвало да бъдат закупени от производителите. Процесът ще отнеме няколко месеца, сподели тя.
Вестник " Политико ", базирайки се на свои източници, заяви, че американските управляващи имат намерение да доставят на Украйна усъвършенствана трансформация на танковете " Ейбрамс " M1A2, само че в експортна версия, която не включва секретни комплекти ризница с обеднен уран, употребявани от самите американски военни.
Властите на Съединени американски щати неведнъж са изтъквали компликациите с доставката на танковете " Ейбрамс ", обезпечаването им на гориво, ремонт и поддръжка, както и нуждата от дълготрайно образование на украинските бойци за работа с тях.
Източник: ТАСС
Следвайте " Гласове " в
 
 
 
 
 
 
 
 
28 Яну 2023170327 Яну 2023583426 Яну 2023133425 Яну 2023129724 Яну 2023231223 Яну 20233882КоментариMEK29 Яну 2023 9:40ч.
Идеологическа мотивация на Макс.Отново Немски танкове против Русия.Идиоти белким мислите че ще се скриете в бункери и ще оцелеете след тази идиотщина.Тикате ни към 3 та международна.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Истината е, че Съединени американски щати са пред банкрут и разпад29 Яну 2023 9:58ч.
Затова е цялата тази нервност.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мила29 Яну 2023 10:07ч.
Отново опити за заблуди и неистини, някакъв неблаговиден камуфлаж за прикриване на истината, че Германия изпраща танкове против Русия. Нещата вървят на зле, тикат ни към международна война, в която Съединени американски щати единствено ще стоят в профил и ще печелят на гърба на Европа. Не ми побира мозъкът по какъв начин Европейски Съюз се съгласява на това и няма сили най-малко малко да се опълчи.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ужасаааааааас29 Яну 2023 10:28ч.
От прочетеното не става ли ясно, че ужасните руснаци са прави като дефинират Германия за окупирана от Съединени американски щати държавица?!?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати " Съединени американски щати единствено ще стоят в профил " 29 Яну 2023 10:46ч.
Не е по този начин. Куриерските услуги са много напреднали към този момент! Минават огромни локви без проблем.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати постоянно немислещи29 Яну 2023 10:47ч.
Съединени американски щати от ден на ден доближават момента на изгубването си. Светът просто ще прояви решимостта, която те не чакат.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Блинкен лъже Шолц29 Яну 2023 10:55ч.
също наш Кирчо - не даваме оръжие на Украйна, само че сме дали най-вече. Както споделя Орбан - Германия изпрати първо каски, в този момент танкове, а на следващия ден ще изптрати самолети. Ето, през днешния ден лебервурста Мелник е изискал от Германия да даде подводница на Украйна, с цел да изгонят руснаците от Черно море. https://ria.ru/20230129/melnik-1848183742.html
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Kiro Kanadeca29 Яну 2023 11:01ч.
От американците по-нагли са единствено англичаните! Няма такива плюнки! Значи те не могат да дадат танкови от склада си, трябвало да купят. Ами дайте от въоръжението, както карате европейците да дадат, а вие си купете след това, какъв ви е напън, нали не се биете вие на фронта? А Германия е окупирана още от 1945г, само че чак в този момент светът вижда, че окупацията е действителна, а не мнима. Само се чудя по какъв начин е допустимо никой, никой, никой от Европа да няма храброст да се опълчи на Съединени американски щати. Но НАТО няма да прати войски, ще заплаща единствено железа, или някой и различен батальон от " послушните " европейци. Съединени американски щати и Англия в открит пердах няма да влязат, боязън ги е от гибелта и от реакция в обществата им. Само ръчкат в профил. Няма такива гнусляри
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати стопанин ти е този, който управлява най-сакралното ти през днешния ден - достъпа ти до парите29 Яну 2023 11:12ч.
Лошото е, че и Япония, и Израел са окупирани по същия метод, както и Германия и в даден миг ще бъдат задействани в горещи стълкновения, с цел да избавят задника на американците. Време е Китай да се разсъни и той, и въобще от ШОС да спрат да дремят, тъй като Иран го нападнаха в това число поради идното влизане в ШОС.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Франк & Щайн29 Яну 2023 12:04ч.
В превод, Германците не желаят първи да хвърлят безин в огъня, другояче са подготвени да последват образеца на Съединени американски щати.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Татко даде обещание да ми купи колело, но различен път.29 Яну 2023 12:07ч.
Надлъгването в Рамщайн е като обещания на циганска женитба. НАТОвците се цакат с топла бира.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати colibri29 Яну 2023 12:47ч.
Изнудването от Съединени американски щати на европейците продължава, само че те не се противопоставят- образец за това е Германия и Шолц. Големият, бял брат дава заповед- европ. държавни управления извършват.Нашите послушници и те не вършат изключение-мънкат, хъмкат, само че " икономисват " истината...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати суверенитетът и демокрацията на Запада се оказаха цялостно фалшименто29 Яну 2023 12:51ч.
Щом извършват, значи демокрацията и гражданското им общество са били подправени, за паралама. От самото начало на окупацията е работила подмолна, а през днешния ден очевидна, командно-бюрократична система.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Пазете танковете в целофан!29 Яну 2023 13:31ч.
Изпращането на 14 немски танка е прикритие за издаването на позволение други страни, притежаващи същите, да могат да ги изпратят, на собствен ред прикрите преди да закупят чертежни Абрамси без секретна ризница. Пазете касовите бележки!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Минаващ29 Яну 2023 13:55ч.
Фактите са ясни. Остава въпросът, по какъв начин е допустимо германците да се самозатриват. В момента, в който " Леопард " -име тръгнат, на тяхно място ще дойдат " Абрамс ", което ще рече, че немски танк в тези страни повече няма да стъпи. Сиреч, тъга за немския военно индустриален комплекс и големи загуби за Германия.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати квинтесенциален армаментариум29 Яну 2023 14:11ч.
То света ще се изпари- било загуби за Германия. Дреми ми за Германия, по този начин както на Германия и дреме за България.Е, на- това беше задачата на така наречен демокрация- да са доближим оптимално до Русия и да я завладеем. Е те за това ручахме мандарини и банани. Дойде в този момент време в този момент да изгорим като православни във войната на англосаксонците..План за възобновяване...хахаха
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023297511 Яну 2023185028 Яну 2023130126 Яну 2023333
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР